Pikkpoiss kapsalehtedesFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
3. november 2011, 06:40

Pikkpoiss kapsalehtedes

Mahlase kapsavormi lisandiks paku ürtidega maitsestatud riisi või keedukartuleid.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Valge peakapsas
1.5 dl Riivsai
3 dl Rõõsk koor (10%-line)
Sool
Must pipar
25 g Või
2 tk Sibul
1 tk Porgand
200 g Juurseller
800 g Hakkliha
2 tk Muna
PEALE
75 g Või

Valmistamine
Keeda terve kapsas suures potis soolaga maitsestatud vees pehmeks, nii et pealmised lehed tulevad hõlpsasti lahti. Lõika lehtede paksem osa õhukeseks ja vooderda nendega piklik võiga määritud ahjuvorm, sobib ka keeksivorm.
Sega kausis riivsai, maitseained ja koor ning lase umbes 10 minutit seista, kuni riivsai paisub. Sulata pannil või ja hauta selles hakitud sibulad, riivitud porgandid ja juurseller pehmeks. Lisa hautatud köögiviljale riivsaiasegu, hakkliha ja munad ning klopi ühtlaseks tainaks. Vajadusel maitsesta veel soolaga. Tõsta tainas vormi kapsalehtedele, vajuta käega tasaseks ja keera kapsalehed peale. Laota peale tükeldatud või. Küpseta 175-kraadises ahjus 60–70 minutit. Lase pisut jahtuda ja kummuta vormist välja.