Linnuliha retseptid

Haige lapse kanasupp 

Hele-Mai Alamaa, 25. aprill 2011, 07:08
Haige lapse kanasuppFoto: Hele-Mai Alamaa
Kui lapsed turtsuvad ja palavik tõuseb, siis süüa ei taha. Siin tuleb appi haige lapse kanasupp. Korralik puljong juba iseenesest annab energiat ja kosutab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Kanaliha (kondiga)
1 tk Porgand
1 tk Sellerivars
3 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
SUPIKS
2 tk Porgand
0.5 tk Paprika
2 küünt Küüslauk
3 spl Riis
0.5 tk Sidrunimahl (värskelt pressitud)
Või (praadimiseks)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Pane kõik puljongiained veega tulele. Vesi võiks neid parasjagu katta. Kui tahad saada maitsekamat puljongit, pruunista kanatükid enne vee lisamist potipõhjas tilga õliga. Lase keema tõusta ja riisu vaht. Keera tuld vähemaks ja lase nii umbes pool tunnikest, sutsu rohkemgi podiseda. Oleneb, millised kanatükid valid. Üldiselt keeb kanapuljong ruttu. Kurna puljong, puhasta ja tükelda kana. Kui puljong ja liha valmimas, riivi porgand jämeda riiviga, puhasta ja viiluta küüslauk ning prae pisikese võikilluga pannil kiirelt üle. Lase suoi jaoks kurnatud puljong uuesti podisema, lisa riis, kümne minuti pärast porgand, paprika- ja kanaribad. Kui riis on pehme, ongi supp valmis. Porgand ja paprika võiks veidike krõmpsuda, et vitamiinid säiliks. Maitsesta soola ja pipraga, pigista sidrunimahl peale ja serveeri otse teki alla. Kõrvale sobib lugeda, kuidas Kunksmoorile kohutavalt meeldis haige olla, ta ei raatsinud isegi rohtu võtta – liiga tõhus.