Kasutajate retseptid

Küpsetatud lõhefilee 

Toidutare, 27. juuni 2006 14:45

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 lõhefileed,kokku u. 625g 150g väherasvast kookospiima
sool ja pipar 200g riisi
2 porgandit kimp värsket koriandrit
4 sibulapealset Vajalikud töövahendid:
1väike punane paprika sõel,foolium,lõikelaud,juurviljakoorimisnuga,väike nuga,riiv
2,5cm ingverijuurt sidrunipress,küpsetusplaat,keskmise suurusega kastrul,
2laimi köögikäärid,pajakindad.

Valmistamine
1.Kuumuta ahi 180 C-ni 2.Pane lõhefileed sõela ja loputa külma jooksva vee all.Nõruta ning pane iga tükk eraldi foolimile,nahk allpool.Lisa sool ja pipar ning voldi fooliumi nurgad üles. 3.Koori ja lõika porgandid lõikelaual õhukesteks ribadeks. 4.Haki sibulapealsed. 5. Lõika paprika pooleks,eemalda südamik ja seemned ning lõika õhukesteks ribadeks.Koori ja riivi ingver. 6.Lõika üks laim pooleks ja pressi mahl sidrunipressiga välja.Tilguta see lõhefileedele. 7.Jaga köögiviljad ja ingver lõhefileede ümber 3sl kookospiima ja 1sl vett.Voldi fooliumi nurgad ües,seejärel aseta see küpsetusplaadile. 8.Küpseta ahju keskosas 10 minutit. 9.Samal ajal täida kastrul poolenisti külma veega ja aja keema.Lisa riis ja keeda nõrgal kuumu- sel 8-10minutit,kuni see on pehme. 10.Pane üks koriandrioks kõrvale ja tükelda ülejäänu kääridega,nii et saaks umbes 6sl. 11.Nõruta riis sõelal,seejärel kalla tagasi kuiva kastrulisse. 12.Pigista teisest laimist mahl välja,lisa see riisile koos hakitud koriandri,soola ja pipraga.Sega segamini,seejärel tõsta lusikaga serveerimistaldrikule. 13.Ava foolium ja tõsta valmis roog ettevaatlikult riisi peale.Kaunista koriandriga.