SidruniräimedFoto: Rene Riisalu
Kalatoitude retseptid
20. aprill 2011, 05:21

Sidruniräimed

Põhjamaine räim ja lõunamaine sidrun annavad kokku tõelise maitseelamuse. Sidruni-õlikastmes räimed säilivad külmkapis päevi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Räimefilee
MARINAAD
5 dl Vesi
1 dl Äädikas (10%-line)
1 spl Sool
2 spl Suhkur
KASTE
2 tk Sidrun
1 spl Suhkur
2 dl Õli
2 spl Kappar
1 tk Punane sibul
0.5 tl Sool
Must pipar

Valmistamine
Loputa räimefileesid külma vee all ja nõruta. Sega kokku marinaadiained ja vala kaladele. Hoia fileesid äädikamarinaadis 3–6 tundi, kuni kalaliha on muutunud toonilt heledaks. Tõsta kalad marinaadist välja ja nõruta.
Pese sidrunid, kuivata ja riivi koor peene riiviga. Poolita sidrunid ja pressi mahl välja. Sulata suhkur sidrunimahlasse, lisa ka riivitud sidrunikoor, õli, kapparid, peeneks hakitud sibul ja maitseained. Tõsta fileed vaheldumisi kastmega kaanega suletavasse anumasse ja lase enne serveerimist ööpäeva külmas seista.
IDEE: Sidruniräimed on eriti ahvatlevad granaatõunaseemnetega serveeritult.