Marinara ehk klassikaline pitsakasteFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
11. aprill 2011, 07:01

Marinara ehk klassikaline pitsakaste

Hea pitsakastme saad valmistada nii konserv- kui värsketest tomatitest. Marinara sobib hästi nii pitsa- kui pastakastmeks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 spl Oliiviõli
1 tk Punane sibul
2 küünt Küüslauk
400 g Kobartomat (või kooritud ploomtomatid omas mahlas)
Harilik pune (kuivatatud või värske)
Basiilik (kuivatatud või värske)
1 tl Sool
1 tl Suhkur
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta õli pakuspõhjalises kastrulis ja prae hakitud sibul ja küüslauguküüned klaasjaks. Tee värsketele tomatitele noaga ristlõige ja kasta korraks keevass evette. Nõruta, jahuta veidi, koori ja puhasta. Kui kasutad konservtomateid, haki need peeneks. Lisa tomatitele kuivatatud ürdid (pune, basiilik) ja keeda vaiksel tulel kaane all 20 minutit. Kui kastmes on veel suuremaid tomatitükke, püreeri kastet saumikseriga veidi ühtlasemaks. Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga. Kui kasutad värskeid ürte, lisa need hakituna alles nüüd. Sellest kogusest saad kastet kahele suurele või neljale väiksemale pitsale.