Küpsetised

Hapukoorekook mustikamoosiga 

Eva Palu, 13. aprill 2011, 05:38
Hapukoorekook mustikamoosigaFoto: Eva Palu
Siidpehme täidisega hapukoorekook maitseb hurmavalt koos mõne toormoosiga serveeritult.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl Jahu
125 g Või
0.5 dl Suhkur
2 spl Piim (külm)
TÄIDIS
1 kg Hapukoor
6 tk Muna
1 dl Suhkur
SERVEERIMISEKS
Toormoos

Valmistamine
1. Valmista muretainas, segades esmalt jahu suhkruga. Lõika külmkapikülm või kuubikuteks ja haki noaga kuivainete sisse. Kui segu on juba sõmer, lisa supilusikatäie kaupa piim (2-3 spl) ja sõtku kiirelt tainaks. Suru tainamass lapikuks ja pane pooleks tunniks külmkappi.2. Täidiseks sega hapukoor munade ja suhkruga. 3. Rulli muretainas lahti ja tõsta koogivormi, kattes tainaga ka servad. Kalla täidis muretainale ja küpseta kooki 175-kraadises ahjus 1 tund kuni 1 tund 15 minutit. Tõsta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud nõu, hoidmaks ära koogi pragunemist. 4. Jahuta kooki esmalt ahjus, paokil uksega ja edasi juba toatemperatuuril. Serveeri näiteks maasika- või mustikatoormoosiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee