Krõbedad vahvlid vahvlijahustFoto: Jaan Heinmaa Retsepti teostus: Raili Mikk
Küpsetised
4. aprill 2011, 10:42

Krõbedad vahvlid vahvlijahust

Vahvlisööjaid on kui toiduilma romantikud. Need meenutavad lapsepõlve mõnusat mässamist köögis. Ja nii põlvest-põlve.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Või
290 ml Vesi (toasoe)
8.3 dl Vahvlijahu
SERVEERIMISEKS
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
2 spl Suhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Marjad

Valmistamine
Pane vahvlijahu kaussi. Sega juurde pehme või ja vesi. Klopi segu ühtlaseks tainaks ja jäta 10-15 minutiks kerkima. Küpseta vahvlid õhukeste vahvlite küpsetamiseks mõeldud vahvlipannil ning keera kohe soojalt rulli või koonuseks. Täida koonused vahukoore või vanillikastme ning marjadega. Torusid võid serveerida ka magusa kohupiimakreemi ja marjadega.
Tainakogus 15 vahvlile.