Inglise ja Iiri köök

Juustu-ürdiskoonid seesamiseemnetega 

Lia Virkus, 4. aprill 2011, 10:12
Juustu-ürdiskoonidFoto: jaan Heinmaa
Inglastelt pärit ürdiskoonid valmivad lihtsalt ja kiirelt ning maitsevad hästi ahjusoojalt. Serveeri neid pooleks lõigatult või, juustu või mõne maitsva määrdega. Näiteks tee või õlle kõrvale, aga ka supi juurde.

Koostisosad
3 dl Täisteranisujahu
4 dl Jahu
4 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
1 dl Riivitud juust
1 spl Petersell (hakitud)
1 spl Murulauk (hakitud)
100 g Või
3 dl Piim
MÄÄRIMISEKS
Piim
KAUNISTAMISEKS
Seesamiseemned või köömned

Valmistamine
Sega jahud, küpsetuspulber, sool, riivitud juust ja ürdid kausis. Lisa tükikestena või. Kalla juurde piim ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli või suru tainas käega laiaks paksuks nelinurgaks. Lõika ümmarguse vormiga (klaasi või piparkoogivormiga) 16 väikest ketast. Tõsta paberiga kaetud ahjuplaadile. Määri piimaga ja puista peale seesamiseemneid või köömneid. Küpseta 250kraadises ahjus 10 minutit või kauni värvi saamiseni.
Sellest kogusest valmib 16 skooni.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee