Suvikõrvitsa-peekonivormFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
28. märts 2011, 11:00

Suvikõrvitsa-peekonivorm

Kerge tervislik roog vajab vaid hakkimist ja segamist, seetõttu sobib ka argiõhtu roaks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 dl Risotoriis
700 g Suvikõrvits
4 tk Tomat
1 tk Sibul (suur)
150 g Sulatatud juust (näiteks Merevaik)
2.5 dl Rõõsk koor (10%-line)
Sool
Must pipar
Basiilik (kuivatatud)
170 g Peekon
SERVEERIMISEKS
Basiilik (värske)

Valmistamine
Mõõda riis õliga määritud vormi. Lõika suvikõrvitsad ja tomatid kuubikuteks. Haki sibul. Tõsta vormi, lisa lusikaga juust ja sega kõik läbi. Maitsesta kohvikoor soola, pipra ja basiilikuga. Vala vormi. Küpseta 225-kraadises ahjus 25 min. Poole küpsemise ajal sega lusikaga läbi, et juust ühtlaselt seguneks. Lõika peekon õhukesteks ribadeks ja tõsta vormile. Küpseta veel 20 minutit, kuni peekon on krõbe.