Hakkliha-seenevorm pastinaagikatte allFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
1. veebruar 2012, 06:38

Hakkliha-seenevorm pastinaagikatte all

Idamaise hõnguga roog on eriti maitsev lambahakklihast, kuid ka veisehakkliha on valmistamiseks sobiv. Kes pastinaaki pelgab, võib selle osaliselt või täielikult asendada kartuliga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÜREEKATE
900 g Pastinaak
2 tk Sibul
1 spl Õli
2 spl Või
Köömen (jahvatatud, maitse järgi)
Koriandriseemned (jahvatatud, maitse järgi)
1 tl Garam masala
Sool
VORM
250 g Porrulauk
2 spl Või
1 tk Porgand
200 g Portabello või šampinjon
450 g Hakkliha
1 spl Jahu
1 spl Tomatipasta
2.5 dl Lihapuljong
1 leht Loorber
Tüümian
Sool
Must pipar
Worchesteri kaste (soovi korral)

Valmistamine
Koori pastinaak ja lõika tükkideks, keeda vees pehmeks (15–20 min). Samal ajal kuumuta pannil õlis sibulaviilud, 5 min. Sega hulka jahvatatud köömned, koriander ja garam masala. Kuumuta veel paar minutit. Nõruta pastinaak, püreeri ja maitsesta soolaga. Sega hulka 1–2 sl võid ja sibulad. Kuumuta nõrgal kuumusel võis hakitud porrulauku ja porgandit umbes 15 min, kuni need pehmenevad. Lisa viilutatud seened ja kuumuta veel 5 min. Lisa kuumust, vala pannile hakkliha ja pruunista. Lisa jahu, kuumuta läbi ja sega juurde tomatipüree. Jätka kuumutamist veel 3–4 min segades. Vala hulka puljong, loorber ning tüümian, kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 25 min. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral Worchesteri kastmega. Vala segu ahjuvormi. Tõsta peale püree ja küpseta 190-kraadises ahjus 25 min kuldpruuniks.