Tuline oavormFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
28. märts 2011, 05:41

Tuline oavorm

Parajalt vürtsise vormi tulisust annab tšilliga vähemaks või rohkemaks timmida.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Polenta
1 tk Muna
4 dl Piim
120 g Juust (näiteks Edam, Gouda, Cheddar jne)
4 spl Koriander
2 tk Punane sibul (suuremad)
1 spl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli (punane, tuline sort)
350 g Hakkliha
400 g Purustatud tomatid (1 purk)
2 spl Tomatipasta
240 g Konservoad
2.5 dl Köögiviljapuljong
Suhkur
Sool
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)

Valmistamine
Sega omavahel hoolega läbi polenta, muna, piim, riivjuust ja 2 sl hakitud koriandrit. Maitsesta ja jäta 20 minutiks seisma. Samal ajal kuumuta pannil õlis hakitud sibulaid ja purustatud küüslauku 3–4 minutit, kuni need on pehmed. Lisa pool hakitud tšillist ja hakkliha, pruunista kergelt, lisa tomatikonserv, nõrutatud oad, tomatipüree, puljong, sidrunikoor ja -mahl ning ülejäänud hakitud koriander. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 15 min. Maitsesta soola ja suhkruga, vala vormi. Sega ülejäänud hakitud tšilli polenta hulka ja tõsta vormi. Küpseta grilli all 4–5 min kuldpruuniks või 225-kraadises ahjus 10-15 minutit.