Suur puuviljatortFoto: Rene Riisalu
Tortide retseptid
28. märts 2011, 05:34

Suur puuviljatort

Kui kasutad koogipõhja küpsetamiseks kõrge servaga ahjuvormi, saad kohupiimatäidise ja puuviljakatte valmistada samasse vormi. Nii on mugav torti ka külakostiks kaasa võtta. Puuviljakatteks sobivad nii värsked kui konserveeritud puuviljad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
0.5 dl Jahu
0.5 dl Kartulitärklis
0.5 tl Küpsetuspulber
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 dl Õunamahl (immutamiseks)
TÄIDIS
2 dl Õunamoos (või muud heledat moosi)
250 g Kohupiim (kreem)
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
KATE
500 g Ananassikonserv (rõngad või tükid)
300 g Viinamarjad (heledaid või tumedaid)
4 tk Punased ploomid (värsked või kompotist)
3 tk Nektariin või
3 tk Õun (väike)
TARRETISEKIHT
3 dl Vesi
2 dl Tarretisesuhkur

Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks ja sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis. Vala tainas suuremasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Jahuta põhi ja immuta mahlaga.2. Täidise valmistamiseks sega omavahel õunamoos ja kohupiimakreem ning maitsesta vanillsuhkuruga. Vahusta koor, sega kohupiimakreemiga ja jaga segu ühtlaselt põhjale.3. Katte tegemiseks valmista kõigepealt ette puuviljad: nõruta ananassid, eralda viinamarjad kobaratest, lõika ploomid, nektariinid või õunad õhukesteks viiludeks. Aseta eri värvi puuviljatükid ja -sektorid tordile nii, et tekiks värvilised kujundid.4. Kõige lõpuks valmista tarretisekiht. Lase vesi keema, klopi hulka tarretisesuhkur ja keeda segu umbes 3 minuti. Seeejärel jahuta segu 3 minutit ja eemalda pinnale kerkinud vaht lusikaga. Vala tarretisevedelik peene joana tordile ja pane vähemalt kuueks tunniks külmkappi. IDEE: Tordi põhjana võid kasutada ka rullbiskviidi lõike või valmis biskviidipõhja.