Salat rukola, apelsinifileede ja apteegitilligaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. märts 2011, 05:34

Salat rukola, apelsinifileede ja apteegitilliga

Värskeks eelroaks või kergeks eineks sobiv salat rikastab meie toiduvalikut suure hulga vitamiinidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
2 tk Apelsin
1 tk Apteegitill ehk fenkol
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
2 spl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
Sool
Must pipar
1 spl Mesi (soovi korral)

Valmistamine
Sega kastmeks sidrunimahl, oliiviõi, sool ja värskelt jahvatatud must pipar. Kui soovid, lisa ka mesi. Koori apelsinid ja puhasta need vahekestadest. Tõsta kaussi rukolalehed, apelsinifileed ja õhukesteks seibideks tükeldatud apteegitill. Vala kaste salatile ja sega kõik kergelt läbi.
 
NIPP: Erilise mekiga apteegitilli asemel sobib siia salatisse hästi ka varsseller.