Täidetud siigFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
14. märts 2011, 09:05

Täidetud siig

Siig on meie vete vääriskala, kes oma õrna ja maitsva lihaga on nii soolatult, küpsetatult kui suitsutatult paljude lemmik.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Siig
TÄIDIS
Oliiviõli
2 spl Sibul (hakitud)
2 küünt Küüslauk (hakitud)
2 tk Kartul (keedetud)
2 tk Tomat (kooreta)
3 spl Petersell (hakitud)
1 spl Tüümian (värske)
Sool
Must pipar
1 tk Muna
Või

Valmistamine
1. Lõika kala piki selgroogi lahti ja eemalda selgroog. Tõsta seljalt lahtilõigatud kala ahjuvormi.2. Täidise jaoks prae pannil õli-võisegus tükeldatud sibul ja küüslauk. Lisa lahtilöödud munaga segatud tükeldatud kartul, tomat ja maitseürdid. Kuumuta korraks läbi.3. Kata kala täidisega ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.