KilukaraskFoto: Sandra Urvak, Johannes Arro
Kalatoitude retseptid
14. märts 2011, 11:36

Kilukarask

Seda karaskit pean ma osaks tõelisest Eesti köögist, õigemini uueks Eesti köögiks.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
30 g Presspärm
1 tl Suhkur (soovitavalt pruun)
2.5 dl Vesi (käesoe)
2 dl Jahu
4 dl Spelta nisujahu
1 tl Sool
3 spl Oliiviõli
TÄIDIS
10 tk Kilufilee
200 g Mozzarella
2 küünt Küüslauk
Tšilli (kuivatatud)
1 oks Rosmariin
2 spl Kappar
10 tk Oliivid (tumedad, kivideta)
8 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis
Rukola (või mangold)
Oliiviõli (külmpressitud)

Valmistamine
Tainas
Sega omavahel suhkur, pärm ja pool veest. Lase pärmil sulada ja vahtu minna. Sega hulka mõlemad jahud, sool, oliiviõli ja ülejäänud vesi. Sõtku, kuni tainas muutub elastseks. Kõige lihtsam on seda teha köögikombainiga. Jäta tainas 1,5 tunniks sooja kohta rätiku alla kerkima. Kui see on kerkinud esialgse mahuga võrreldes kahekordseks, tõsta tainas jahusele töölauale ja sõtku tainast 2-3 minutit. Vormi kaks võrdse suurusega lapikut karaskipõhja ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Täidise ehitamine
Lõika küüslaugud viiludeks ja pressi tainapinnale. Lisa kilufileed, peeneks pudendatud tšilli ja kapparid. Piserda üle oliiviõliga ja küpseta 230 kraadi C juures umbes 10 minutit.
Serveerimine
Võta karaskid ahjust välja ja säti katteks ka tomatid, mozzarella, oliivid ja rukola. Piserda karaskitele veel veidi lõhnaks oliiviõli, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga ja söö kohe.