Itaalia köök

Kolmevärviline penne peekoni, porru ja röstitud metsapähklitega 

Aet Trisberg, 7. märts 2011, 06:41
Kolmevärviline penne peekoni, porru ja röstitud metsapähklitegaFoto: Aet Trisberg
Pastatoit on alati kiiresti valmiv ja maitsev kõhutäis, mille saab omanäoliseks muuta erinevate lisanditega. Veidi peekonit, porrut, ürte ja röstitud mestapähkleid koos kreemjalt koorese kastmega - see on iga pastasõbra unistus.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Penne (hiidsuured, kolmevärvilised)
100 g Suitsupeekon (soovitavalt talukaup)
1 tk Porrulauk
2 küünt Küüslauk
1 peotäis Petersell
0.5 peotäit Tüümian
Meresool
Õli (vajadusel peekoni praadimiseks)
KASTE
2 tk Munakollane
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
1 suur peotäis Parmesan (värskelt riivitud)
PEALE
Metsapähkel (kooritud)
Murulauk

Valmistamine
1. Pane pasta keema. Samal ajal haki peekon, porru, petersell ja küüslauk ning riivi Parmesan.2. Valmista koorene kaste: klopi lahti munakollased ja lisa koor ning riivitud Parmesan. 3. Purusta metsapähklid kergelt neile paar korda läbi riide köögihaamriga toksides ja rösti 180-kraadises ahjus umbes 8 minutit.4. Kui pasta on valmimas, prae pannil peekon (vajadusel lisa õli), lisa porru, küüslauk, petersell, tüümianilehed ja maitse järgi soola. Kalla pannile al dente pasta ja keeruta segamini. Vajadusel lisa veidi pastakeeduvett, et pannil olev pasta ei hakkaks pruunistuma. Kalla pastale peale kaste ja sega läbi, kuni see muutub kreemjaks.5. Serveeri roog kohe, puista peale röstitud metsapähkleid ja hakitud murulauku.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee