KalafondüüFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
23. veebruar 2011, 10:59

Kalafondüü

Kala küpseb kuumas leemes kiiresti ja jääb väga mahlane.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.5 tk Sidrun
0.5 l Kalapuljong (või köögiviljapuljong)
125 ml Vahuvein (kuiv)
500 g Kalafilee

Valmistamine
1.  Aja puljong potis keema.
2.  Lisa poolest sidrunist värskelt pressitud mahl ja alkohol ning lase segul uuesti keema tõusta.
3.  Vala segu fondüünõusse, mille all on küünal või põleti.
4.  Tükelda kala suupärasteks tükkideks ja maitsesta kergelt soola ning pipraga.
5.  Söömiseks torka kala fondüükahvli otsa ja aseta kala paariks minutiks kuuma segu sisse küpsema.
NIPP: Fondüüs valmistamiseks sobib hästi nii punane kui ka valge kala, mis võiks konsistentsilt olla pigem õrn, näiteks lõhe, merilest, meriahven, merikeel jms.
IDEE: Kui tahad kala millegi sisse ka dippida, võid kõrvale valmistada kastme, milleks sega majonees, hapukoor, karri, must pipar ja püreestatud banaan.