Joogid

Juustufondüü siidriga 

Angelica Udeküll, 23. veebruar 2011, 10:57
Juustufondüü siidrigaFoto: Daisy Lappard
Heas juustufondüüs võiks olla vähemalt kahte sorti tugevamaitselist juustu. Juustu rasvaprotsent peab olema kõrge ja kuivainesisaldus madal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Fondüüjuust
200 g Emmentali juust
200 g Appenzelleri juust
1 spl Tärklis
2.5 dl Siider (kuiv, naturaalne)
Muskaatpähkel (riivitud)
Must pipar
SERVEERIMISEKS
500 g Saiakuubikud

Valmistamine
1.  Riivi juust.
2.  Aseta kauss kuumale veevannile ja vala sinna siider.
3.  Lisa riivitud juust ja lase sel vaikselt üles sulada.
4.  Lisa tärklis ja maitseained. Sega hästi läbi.
5.  Vala segu fondüünõusse, mille all on küünal või põleti.
6.  Serveeri väikeste saiakuubikutega.
NIPP: Kui juustusegu tuleb liiga paks, võid seda pikendada koorega.
IDEE: Kui sa ei pelga küüslauku, siis üks traditsiooniline nipp on fondüünõu seinad küüslauguga üle hõõruda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee