Lõunasöögi retseptid

Apelsiniliha muhedate köögiviljadega 

Harri Ilves, 28. veebruar 2011, 06:35
Apelsiniliha muhedate köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Apelsin pehmendab liha ja lisab ka veidi rasvarikkamale roale head maitsetasakaalu. Sea sisefilee asemel sobib sarnaselt küpsetada ka sea kaelaliha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Sea sisefilee
1 tk Sibul
2 tk Suvikõrvits (väike)
MAHLASEGU
2 dl apelsinimahl (värskelt pressitud)
2 spl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
MAITSESEGU
1 tl Majoraan
2 tl Liha üldmaitseaine
1 tl Sool
1 spl Karamellsuhkur

Valmistamine
1. Lõika sea sisefilee viiludeks ja pruunista mõlemalt poolt, aseta ahjuvormi. Vala lihale mahlasegu, puista peale maitsesegu ja viiludeks lõigatud sibul.2. Hauta rooga ahjus 200 °C juures kuni liha on pehme. Selleks kulub 30-45 minutit.3. Veerand tundi enne liha valmimist säti lihaviilude juurde suvikõrvitsatest lõigatud rattad. Neid võid soovi korral enne ahju panemist korraks sidrunimahlaga üle piserdada.