Lihatoidu retseptid

Pikkpoiss, vähese vaevaga 

Raili Mikk, 18. august 2011 15:31
Pikkpoiss, vähese vaevagaFoto: Jaan Heinmaa
Hakklihapäts on alati lihtne lahendus – segad ained kokku ja ahju! Järgmisel hommikul on ülejääki mõnus koos tomati või kurgiga võileiva peale viilutada. Samast tainast võid vabalt teha ka kotlette.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Hakkliha
2 pakki Seene-juustukuivsupp (à 18 g)
0.5 dl Vesi
1 tk Muna
1 viil Sai (või sepik)

Valmistamine
Sega kuivsupp külma veega ja jäta 2 minutiks seisma. Leota saiaviil väheses vees ja pigista kuivaks. Sega supisegu, muna ja sai hakkliha hulka. Klopi massi seni, kuni vedelik on hakklihasse imbunud. Nii saad hea mahlase pikkpoisi. Vormi massist pikk päts, tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.