Mahlaseks marineeritud antrekootFoto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
13. aprill 2011, 05:36

Mahlaseks marineeritud antrekoot

Antrekoot on maitselt üks parimaid lihatükke, aga vajab pehmenemiseks marineerimist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
Marineerimiseks 2-3 tundi, valmistamiseks 10 minutit.

Koostisosad
4 lõiku Antrekoot
2 spl Õli
2 spl Sojakaste
2 spl Mustsõstramoos
0.5 tl Must pipar (värskelt jahvatatud)
2 küünt Küüslauk

Valmistamine
1. Kuivata lihalõigud.2. Sega kokku marinaad ja määri lihatükkidele. Lase lihal 2-3 tundi maitsestuda.3. Küpseta kuumal grill-pannil mõlemalt poolt 3-4 minutit. Hea liha saad ka siis, kui küpsetad liha ahjus grillrežiimil. Et ahi on siis väga kuum, jälgi liha valmimist pealispinna järgi. Kui see on mõnusalt pruun, tõsta liha välja ja serveeri kohe. 4. Kui medium-liha sulle ei meeldi, küpseta liha madalamal temperatuuril ja veidi kauem.SOOVITUS: Õige küpsusastmega liha saad, kui oled lihaviilu paksuse ja ahju temperatuuri ise oma kogemuste põhjal täpselt klappima saanud. Küsimus on millimeetrites ja pooles minutis, et saavutada kas siis piisavalt küps või üleni küps (well done) liha.