Veiseliha retseptid

Naturaalsed veiselihapihvid punaveinikastmega 

Tiina Lebane, 13. aprill 2011, 05:37
Naturaalsed veiselihapihvid punaveinikastmesFoto: Rene Riisalu
Maitsva veisepihvi valmistamine ei ole keeruline, kui arvestad põhitõdedega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Veise sisefilee
2 spl Või
2 spl Õli
Sool
Must pipar
KIIRE PUNAVEINIKASTE
2 dl Puljong
1 dl Punane vein (kuiv)
2 spl Mustsõstraželee
0.5 tl Kartulitärklis
Must pipar
Sool

Valmistamine
1. Tõsta laagerdunud liha tükk toatemperatuurile pool tundi enne küpsetamist, et külm liha ei jahutaks liigselt panni, mis omakorda ei laseks lihapinnal kiiresti pruunistuda.2. Lõika liha neljaks tükiks, mulju käte vahel kergelt läbi ja kuivata majapidamispaberiga.3. Kuumuta pannil õli ja või. Parim küpsetustemperatuur on käes, kui rasv on kuldkollane ega mulise enam.4. Küpseta kuni 2 pihvi korraga, et pann taas liigselt ei jahtuks ja liha praadimise asemel hautama ei hakkaks. 1 cm lihapaksuse kohta arvesta 1 minut küpsemisaega. Kui lihamahlad ilmuvad pisaratena lihapinnale, keera liha ringi ja küpseta sama kaua ka teiselt poolt.5. Maitsesta liha soola ja pipraga ja serveeri köögiviljade, maitsevõi ja punase veini kastmega.6. Kiire veinikastme valmistamiseks pane kõik kastmeained peale kartulitärklise potti ja keeda tasasel tulel 10 minutit. Lahusta tärklis väheses külmas vees, lisa kastmele ja kuumuta keemiseni. Serveeri kohe.