Boeuf a la tatareFoto: Jaan Heinmaa
Vene köök
30. september 2011, 05:12

Boeuf a la tatare

Traditsiooniline suupiste, mida on ka kodus lihtne valmistada. Tõeline seltskonnaroog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Lihaveise delikatesshakkliha
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk (peeneks hakitud)
1 tk Hapukurk (keskmine)
1 spl Kappar
4 tk Anšoovis (filee, hakitud)
4 tk Muna
MAITSESTAMISEKS
Terav kaste (näiteks Tabasco)
Sool
Must pipar
Oliiviõli

Valmistamine
1. Kasuta boeuf´i tegemisel kas valmispakendatud lihaveise delikatesshakkliha või kraabi terava noaga kelmetest puhastatud veise sisefileest õhukesi laaste.
2. Soovi korral võid liha ka vähemalt kaks korda hakklihamasinast läbi ajada. Liha kraapimine noa abil aga hoiab lihamahlad alles ja maitse jääb ehedam.
3. Vormi lihast ümarad biifsteegid ja aseta serveerimisalusele. Vajuta biifsteekidesse lohukesed ja tõsta sinna toored munakollased. Samale vaagnale serveeri hakitud mugulsibul, peeneks hakitud küüslauk, anšoovisefileesid, kappareid, hakitud hapukurki, vahel lisatakse ka peeneks hakitud soolaseeni.
4. Kindlasti lisa lauale soola- ja pipraveski, kann oliiviõli ja terava kastmega, millega igaüks ise liha maitsestada saab.
5. Boeuf a la tatare´i nauditakse röstsaial või võis praetud saial.