Kook vabariigi auksFoto: Eva Palu
Küpsetised
22. veebruar 2011, 13:27

Kook vabariigi auks

Selle nädala koogimeistri loomingut innustas meie ilus trikoloorne lipp.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
8 tk Digestive küpsis
50 g Või (sulatatud)
400 g Toorjuust
1 dl Kristallsuhkur
1 tk Muna
2 tk Munakollane
300 g Hapukoor
2 spl Kristallsuhkur
100 g Tume šokolaad
1 dl Rõõsk koor (35%-line)
KAUNISTAMISEKS
Mustikas
Tume šokolaad (laastud)

Valmistamine
1. Purusta küpsised pulbriks ja sega sulatatud võiga. Suru see 20x20 cmläbimõõduga koogivormi põhja. Pane ootele.2. Sega toorjuust 1 dl suhkru, 2 munakollase ja 1 terve munaga. Vala täidis küpsistest koogipõhjale ja aseta 165-kraadisesse ahju (kuhu on asetatud ka veevann niiskuse hoidmiseks) 30 minutiks küpsema.3. Sega hapukoor 2 spl suhkruga ja kalla see küpsenud täidisele, pane kookveel 7 minutiks ahju, kuniks hapukoorekiht on hüübinud.4. Jahuta kooki esmalt ahjus, lülitades ahi välja ja jättes ukse veidi paokile. Edasi jahuta kooki toatemperatuuril.5. Glasuuriks kuumuta pliidil koor keemiseni, tõsta tulelt ja lisašokolaad. Sega kuniks šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Kallakoogile ja silu noaga pealt ühtlaseks. Aseta jahedasse tahenema.Kaunista mustikate ja šokolaadilaastudega ning lõika ruudukujulistekstükkideks.