Toorjuustukook apelsinigaFoto: Eva Palu
Toidukordade retseptid
23. veebruar 2011, 07:21

Toorjuustukook apelsiniga

Apelsinimaitseline versioon kreemisest toorjuustukoogist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
6 tk Digestive küpsis
30 g Või
TÄIDIS
600 g Toorjuust
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
2 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
1 dl Suhkur
2 tk Muna
2 tk Munakollane
KATE
50 g Tume šokolaad
0.5 dl Rõõsk koor (35%-line)
0.5 tk Apelsin (riivitud koor)

Valmistamine
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhja abiga koogivormi põhja, kuhu on eelnevalt asetatud ka küpsetuspaber. 2. Valmista kahe apelsini mahlast apelsinisiirup. Sega apelsinidest pigistatud mahl 1 dl suhkruga ja keeda madalal kuumusel umbes 20 minutit.   3. Sega toorjuust, vahustamata koor, apelsinisiirup ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa ühekaupa munad ja munakollased, täidismassi vahepeal segades. 4. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks paokile ja jahuta kooki esmalt ahjus 1 tund. Edasi lase koogil toatemperatuurini jahtuda ning tõsta üleööks külmkappi.  5. Kui kook on üleöö seisnud, valmista kate. Kuumuta pliidil koor, lisa riivitud apelsini koor ja šokolaad, sega ühtlaseks massiks ja määri koogile.