Kiudainerikkad toidud

Kaalika-apelsinimoos praelihaga 

Angelica Udeküll, 15. veebruar 2011 10:04
Kaalika-apelsinimoosFoto: Daisy Lappard
Kaalikamoosi serveeri külmalt juustuvaliku kõrvale. Eriti hästi sobib see kokku tugevamaitselise sinihallitusjuustuga. Soojana sobib moos heaks pisilisandiks praeliha juurde.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kaalikas
1 tk Apelsin
100 g Õun (hapu sort)
100 g Kristallsuhkur
1 dl Õunamahl
1 tk Vanillikaun

Valmistamine
1.  Koori ja riivi jämeda riiviga kaalikas.
2.  Eralda apelsini viljaliha ja haki õun.
3.  Pane kaalikas, õun ja apelsin koos suhkru ja õunamahlaga potti keema.
4.  Poolita vanillikaun ja lisa potti.
5.  Keeda moosi, kuni kaalikas on pehme, aga mitte päris püde. Eemalda vanillikaun, maitsesta vajadusel soola ja suhkruga ning serveeri.
NIPP: Moosisema tulemuse saad, kui kasutad moosisuhkrut, milles sisalduv pektiin paneb moosi veidi tarretuma. Aga kui tahad ilma tükkideta lisandit, püreesta segu saumikseriga ja lase sel maha jahtuda.