Kaalika-porgandivorm
Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
400 g Kaalikas
300 g Porgand
5 dl Vesi
1 dl Riivsai
1 tk Muna
2 dl Rõõsk koor
20 g Või
Muskaatpähkel
Sool
Must pipar
Tüümian
Valmistamine
1. Koori porgand ja kaalikas ning lõika väiksemaks.2. Keeda juurikad soolaga maitsestatud vees pehmeks.3. Kurna, auruta ja püreesta seejärel saumikseriga.4. Leota riivsai rõõsas koores ja lisa segu juurikamassile.5. Sega hulka ka muna ja maitseained.6. Aseta mass võitatud väikestesse ahjuvormidesse ja puista peale võikillud.7. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.IDEE: Küpsetamiseks sobivad nii väikesed kui ka suured ahjuvormid. Suurema vormi puhul peab küpsemisaega veidi pikendama. Väike vorm on aga paras serveerimiseks ja jätab ka apetiitsema mulje.NIPP: Hoia alles vanad saiakoorikud ja -kontsud. Lase neil korralikult ära kuivada, pärast saad need riivsaiana toitude juures ära kasutada.
Kommentaarid (0)