Ahjukaalikad sobivad nii eraldi toidukorraks kui ka näiteks lisandiks liharoa kõrvale.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
450 g Kaalikas
3 küünt Küüslauk
30 g Või
1 oksake Rosmariin
Meresool
Valmistamine
1. Koori kaalikas ja keeda umbes 15 minutit.
2. Lõika kaalikas sektoriteks ja aseta ahjuplaadile.
3. Lisa võitükid ja poolitatud küüslauguküüned.
4. Puista peale meresoola ja rosmariini.
5. Küpseta 180 kraadi juures, kuni juurikad on pehmed ja kuldpruunid. Aeg-ajalt võid juurikaid plaadil segada.
NIPP: Eelnev keetmine jätab kaalikad eriliselt mahlaseks ja lühendab ka ahjus küpsemise aega. Samas jälgi, et juurikad päris pehmeks ei keeks.
Kommentaarid (0)