AhjukaalikadFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
15. veebruar 2011, 10:01

Ahjukaalikad

Ahjukaalikad sobivad nii eraldi toidukorraks kui ka näiteks lisandiks liharoa kõrvale.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
450 g Kaalikas
3 küünt Küüslauk
30 g Või
1 oksake Rosmariin
Meresool

Valmistamine
1.  Koori kaalikas ja keeda umbes 15 minutit.
2.  Lõika kaalikas sektoriteks ja aseta ahjuplaadile.
3.  Lisa võitükid ja poolitatud küüslauguküüned.
4.  Puista peale meresoola ja rosmariini.
5.  Küpseta 180 kraadi juures, kuni juurikad on pehmed ja kuldpruunid. Aeg-ajalt võid juurikaid plaadil segada.
NIPP: Eelnev keetmine jätab kaalikad eriliselt mahlaseks ja lühendab ka ahjus küpsemise aega. Samas jälgi, et juurikad päris pehmeks ei keeks.