Läätsesupp kalkunilihagaFoto: Rene Riisalu
Kiudainerikkad toidud
7. veebruar 2011, 10:23

Läätsesupp kalkunilihaga

Tugevamaitseline supp sisaldab väherasvast ja suure valgusisaldusega kalkuniliha ja kiudainerikkaid läätsesid. Jogurt annab supile idamaist hõngu, mida võid ka lisamata jätta, kui hapukas mekk supileemes ei sobi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 tl Koriander (jahvatatud)
1 spl Õli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
300 g Kalkunifilee
0.5 tl Karri
0.5 tl Kurkum
1.5 l Kanapuljong
200 g Lääts
1 dl Maitsestamata jogurt
Sool
Koriander (värske)

Valmistamine
1. Kuumuta poti põhjas kuumas õlis juustuköömneid ja jahvatatud koriandrit 1-2 minutit. Lisa hakitud sibul ja pruunista 3-4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel korraks kõik läbi. 2. Tükelda kalkuniliha väikesteks kuubikuteks, tõsta potti, maitsesta karripulbri ja kurkumiga ning kuumuta segades läbi. Vala potti puljong ja lase supil keema tõusta, lisa läätsed, alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 25 minutit.3. Võta nõu tulelt ja sega supile hulka maitsestamata jogurt (mida rammusam, seda parem). Maitsesta soola, pipra ja hakitud värkse koriandriga.