Riisikreem safrani ja kardemoniga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2.5 spl Riisijahu
2 spl Suhkur
1 spl Mandlid (jahvatatud)
5 dl Piim
Safran
2 kauna Kardemon (seemned jahvatatud)
SERVEERIMISEKS
2 tl Mandlilaastud (kergelt röstitud)
Valmistamine
1. Sega kausis riisijahu, suhkur, jahvatatud mandlid ja 75 ml piima sametiseks pastaks.
2. Kuumuta keskmisel kuumusel kastrulis ülejäänud piim safraniga, sega pidevalt. Kui piim on õrnalt keema hakanud, sega juurde piima ja riisijahu segu.
3. Kuumuta segades keskmisel kuumusel 10-15 minutit või kuni segu meenutab poolpaksu kondiitrikreemi. Maitsesta segades kardemonipulbriga. Vala kreem serveerimiskaussidesse, kata kinni ja jahuta külmikus. Enne serveerimist kaunista röstitud mandlilaastudega.
Kommentaarid (0)