Gluteenivabad retseptid

Riisikreem safrani ja kardemoniga 

Anjum Anand, 3. veebruar 2011, 08:22
Riisikreem safrani ja kardemonigaFoto: Lisa Linder
See on kerge ja kosutav India puding, mida on hõlbus seedida ja mis jahutab kõhtu. Serveerin seda pudingit ilma puuviljalisandita, mis teeks roa raskemini seeditavaks. Kui sul on aga näiteks külalised, serveeri siia kõrvale kuumutatud kuivatatud viigimarju või värskeid viigimarju, mis on üle piserdatud meega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2.5 spl Riisijahu
2 spl Suhkur
1 spl Mandlid (jahvatatud)
5 dl Piim
Safran
2 kauna Kardemon (seemned jahvatatud)
SERVEERIMISEKS
2 tl Mandlilaastud (kergelt röstitud)

Valmistamine
1. Sega kausis riisijahu, suhkur, jahvatatud mandlid ja 75 ml piima sametiseks pastaks.
2. Kuumuta keskmisel kuumusel kastrulis ülejäänud piim safraniga, sega pidevalt. Kui piim on õrnalt keema hakanud, sega juurde piima ja riisijahu segu.
3. Kuumuta segades keskmisel kuumusel 10-15 minutit või kuni segu meenutab poolpaksu kondiitrikreemi. Maitsesta segades kardemonipulbriga. Vala kreem serveerimiskaussidesse, kata kinni ja jahuta külmikus. Enne serveerimist kaunista röstitud mandlilaastudega.