Võileivatort makragaFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
1. veebruar 2011, 10:49

Võileivatort krevetitäppidega

Nii krevetid kui makra on oma magusa maitsenüansiga laste seas tõmbenumbriks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
12 viilu Röstsai
250 g Kooritud krevett soolvees (või makra)
4 spl Majonees
300 g Kodujuust
1 tk Muna (keedetud)
1 peotäis Frisee-salat
2 spl Aedtill (hakitud)
2 spl Murulauk (hakitud)
Kalapuljong (või köögiviljapuljong) immutamiseks

Valmistamine
1.  Haki peeneks krevetid või makra ja keedumuna.
2.  Haki ka ürdid ja rebi salat peenemaks.
3.  Sega kodujuust majoneesiga ning lisa makra, muna ja ürdid. Sega ühtlaseks massiks.
4.  Pintselda saiaviilud puljongiga ja aseta kihiti täidisemassi ning salatilehtedega.
5.  Katteks määri tort kokku paksu majoneesiga ja kaunista mereandidega.
IDEE: Kodujuustumassi hulka sobib lisada ka kala ja hakitud kurki.
NIPP: Immutamiseks eelista köögivilja- või kalapuljongit. Enne serveerimist lase tordil mõni tund seista.