Kalatoitude retseptid

Kalaseljanka rohke köögiviljaga 

Angelica Udeküll, 26. jaanuar 2011, 07:30
Kalaseljanka rohke köögiviljagaFoto: Daisy Lappard
Parim kalaseljanka valmib mistahes valgest kalast, kuigi traditsiooniliselt valmistatakse seda hinnalisest tuurakalast.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Porgand
50 g Juurseller
10 cm jupp Porrulauk
1 küüs Küüslauk
2 spl Õli
1 l Kalapuljong
3 spl Tomatipasta
1 leht Loorber
1 oks Tüümian
400 g Kalafilee
1 tk Marineeritud kurk
1 spl Kappar
1 spl Sidrunimahl (värskelt pressitud)

Valmistamine
1.  Koori ja haki köögiviljad.
2.  Kuumuta poti põhjas õli ja passeeri selles köögiviljaribad.
3.  Lisa tomatipasta ja kurgikuubikud ning kuumuta paar minutit.
4.  Lisa puljong ja loorber. Keeda umbes kümme minutit.
5.  Lõika kala kuubikuteks.
6.  Lisa potti kala, kurk ja kapparid. Pigista juurde ka sidrunimahl ja keeda paar minutit.
7.  Serveeri värske tüümianiga.