Foto: Panthermedia/Scanpix
Lõunasöögi retseptid
27. detsember 2011, 07:35

Kodune seljanka

Kiirversioon lihaseljankast näeb ette, et liha ja puljong on juba valmis keedetud. Kui soovid, lisa supile ka eelnevalt kupatatud ja pehmeks keedetud neer (kuni 70g).

Kogus: neljale

Koostisosad
6 dl Lihapuljong
1 spl Õli
100 g Sibul
100 g Soolakurk
120 g Kartul (soovi korral)
50 g Tomatipasta
1 leht Loorber
Sool ja pipar
Karamellsuhkur (veidi maitseks)
95 g Vasikaliha (keedetud)
110 g Veiseliha (keedetud)
50 g Keedusink (või neerud)
40 g Viiner
4 spl Hapukoor (serveerimiseks)

Valmistamine
1.  Haki sibul ja kuumuta potipõhjas õli sees läbi.
2.  Lisa tomatipüree ja hauta paar minutit.
3.  Haki kurk ja lisa potti.
4.  Lisa puljong ja maitseained. Lase segu keema.
5.  Koori kartulid ja lõika kuubikuteks ning lisa potti. Keeda, kuni kartul on pehme.
6.  Lõika liha, sink ja viinerid kuubikuteks või viiludeks ning lisa supi hulka
7.  Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.