Mandlikook jäätise ja marjadega
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
Mandlikoogi põhi:
200 g mandlimassi
12 - 15 mandlit
2 muna
1 1/2 spl kartulitärklist
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 - 1 tl vaniljesuhkrut
1/2 - 1 tl riivitud apelsinikoort
Kaunistuseks peale:
1 -2 spl tuhksukrut
1/2 - 1 l vaniljejäätist
värskeid või külmutatud marju
Valmistamine
Riivi mandlimass ja haki kooritud mandlid. Sega kokku munad, mandlomass, hakitud mandlid, kartulitärklis, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja riivitud apelsinikoor ühtlaseks massiks. (Eriti ladusalt läheb taigna valmistamine köögikombainiga, alusta sellisel juhul mandlite hakkimisega ja lisa seejärel ülejäänud ained. Mandleid on kerge koorida kui lased neil paar - kolm minutit kuumas vees seista. Ära keeda!) Vala taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud, u 25 cm läbimõõduga koogivormi, soovitavalt lahtikäiva põhjaga. Küpseta 225' C juures 12 - 15 min. Lase jahtuda. Kaunista jäätise ja marjadega ning puuderda marjad tuhksuhkruga.
Kommentaarid (0)