Kasutajate retseptid

Mandlikook jäätise ja marjadega 

Toidutare, 11. veebruar 2006 19:45

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Mandlikoogi põhi:
200 g mandlimassi
12 - 15 mandlit
2 muna
1 1/2 spl kartulitärklist
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 - 1 tl vaniljesuhkrut
1/2 - 1 tl riivitud apelsinikoort
Kaunistuseks peale:
1 -2 spl tuhksukrut
1/2 - 1 l vaniljejäätist
värskeid või külmutatud marju

Valmistamine
Riivi mandlimass ja haki kooritud mandlid. Sega kokku munad, mandlomass, hakitud mandlid, kartulitärklis, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja riivitud apelsinikoor ühtlaseks massiks. (Eriti ladusalt läheb taigna valmistamine köögikombainiga, alusta sellisel juhul mandlite hakkimisega ja lisa seejärel ülejäänud ained. Mandleid on kerge koorida kui lased neil paar - kolm minutit kuumas vees seista. Ära keeda!) Vala taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud, u 25 cm läbimõõduga koogivormi, soovitavalt lahtikäiva põhjaga. Küpseta 225&#039 C juures 12 - 15 min. Lase jahtuda. Kaunista jäätise ja marjadega ning puuderda marjad tuhksuhkruga.