Kaerahelbe-tuunikalamuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. jaanuar 2011, 10:47

Kaerahelbe-tuunikalamuffinid

Suure poolehoiu võitnud tuunikala sobib mitte ainult võileiva- või pirukakatteks, vaid ka muffinitaina lisandiks.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 karpi Tuunikala (üks 175 g konserv õlis, teine 175 g konserv vees, )
4 tk Muna
1 vars Seller (tükeldatud)
Aedtill (peeneks tükeldatud)
2.5 dl Kiirkaerahelbed
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Rõõsk koor (10%-line)
1 spl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
1 tl Sool
0.5 tl Sidrunipipar
Tabasco (soovi korral)
Või värske tšilli (tükeldatud)

Valmistamine
Töötle kõik ained (kala koos leemega) köögikombaini või sauseguriga ühtlaseks. Jaga tainas 12
muffinipesasse ja küpseta 175° juures 30 minutit. Serveeri soojalt.