Kasutajate retseptid
11. veebruar 2006, 18:19

Maitsvad ahjuõunad

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
8 hapukat öuna
1 -2 spl margariini või võid
Täiteks:
2 spl suhkrut
1 -2 spl kaneeli
2 spl pruuni fariinsuhkrut
2 - 3 spl siirupit
100 g mandlimassi
1 dl jahvatatud mandleid
2 spl suhkrut
1 vahustatud munavalge
1/2 dl leotatud rosinaid
2 spl hakitud pähkleid

Valmistamine
Pese õunad ja koori soovi korral (koor muutub küpsetades sitkeks aga annab roale mõnusama maitse). Uurista õunasüdamikud välja. Sulata rasvaine ja veereta selles õunu ja aseta need siis võiga määritud ahjuvormi. Riivi mandlimass ja sega see kõigi täidiseks vajaminevate ainetega. Täida saadud massiga õunad, puisat peale suhkrut ja küpseta 225&#039 C juures ahju keskosas kuni õunad on pehmed (Kontrolli hambaorgiga, küpsemise aega oleneb õuna sordist). Keskeltläbi võtab küpsemine u. 20 min. Paku õunu soojalt külma vaniljekastme , vahuloore, piima või vaniljejäätisega.