Saffranikringlid
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
100 g toasooja vöid
1/4 dl vahukoort
1 pakk saffranit (0,5 g)
1/2 dl heledat küpsetussiirupit
3 dl nisujahu
Peale:
1 muna
pärlsuhkrut
Valmistamine
Sega pehme vöi ühtlaseks massiks ja lisa sellele koor, saffran, siirup ja suurem osa jahust. Lisa veel veidi jahu kui taigen on liiga kleepuv. Lase taignal külmkapis seista tund aega. Jaga taigen kaheks ja vormi neist suured taignarullid ning löika mölemad rullid 10 - 15 tükiks. Rulli igast tükist u 25 cm pikkune taignariba ja vormi neist kringlid. Aseta kringlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pinselda neid lahtiklopitud munaga. Puista peale pärlsuhkrut ja küpseta 200' C juures ahju keskosas 10 -12 min.
Kommentaarid (0)