Ahjus röstitud pähklimüsli meegaFoto: Aet Trisberg
Hommikusöögi retseptid
14. detsember 2010, 10:30

Ahjus röstitud pähklimüsli meega

Magus mesi ja toitainerikkad pähklid passivad eriti hästi lumisel talveilmal soojendavaks hommikusöögiks.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
6 spl Kaerahelbed
1 spl metspähklid
1 spl pekaanipähklid
1 spl Mandlilaastud
1 spl kuivatatud jõhvikad
1 tk kuivatatud viigimari
3 tk kuivatatud ploomid
2 spl päevalilleõli
1 spl mesi

Valmistamine
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane kaussi kaerahelbed, erinevad pähklid, mandlilaastud, kuivatatud jõhvikad, tükeldatud viigimari ja ploomid. Vala peale päevalilleõli ja sega kuivained ühtlaselt läbi. Laota müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti ahjus umbes 12 minutit. Minut enne väljavõtmist nirista peale vedel mesi ja pista hetkeks tagasi ahju (mesi ei kannata pikemat kuumutamist). Võta müsli ahjust, sega veel kord läbi ja serveeri endale meelepärase lisandiga.