Roqueforti juustu pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
9. detsember 2010, 23:07

Roqueforti juustu pirukas

Pirukas, mis on mõeldud eelkõige neile, kellele maitseb sinihallitusjuust. Roqueforti juust annab eriti tugeva maitse, mahedama maitse saamiseks kasuta näiteks Gorgonzola dolce juustu, mis on kreemjama konsistentsiga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
4 dl jahu
1 tl sool
125 g või
1 tk munakollane
3 spl külm vesi
TÄIDIS
200 g Philadelphia toorjuust
2 dl vahukoor
3 tk muna
200 g Roquefort või muu sinihallitusjuust
3 spl Hakitud murulauk
must pipar
50 g Kreeka pähklid

Valmistamine
Sega jahu ja sool. Näpi hulka külm või ja sega purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi, vala taina hulka ja sega kiirelt ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.Sega toorjuust ja vahustamata koor. Klopi hulka munad, sega sisse murendatud sinihallitusjuust ja murulauk. Maitsesta musta pipraga.Rulli tainas laiali ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Aseta fooliumiriba vormi servadesse, et need küpsemise ajal alla ei vajuks. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 5 minutit. Eemalda foolium, vala põhjale täidis ja murenda peale kreeka pähklid. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 25–30 minutit.