Kiudainerikkad toidud

Tervislik jõhvikasorbett 

Angelica Udeküll, 1. juuli 2010, 18:47
Tervislik jõhvikasorbeeFoto: Daisy Lappard
Jõhvika haput maitset saad tasakaalustada näiteks õunamahla lisamisega. Samuti võid sorbetti valmistada teistest koduaia marjadest, sobivad nii külmutatud kui ka värsked marjad.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 -5 dl jõhvikad
3 dl vesi
2 dl suhkur
1 tk Vanillikaun
2 spl sidrunimahl

Valmistamine
1.  Pane jõhvikad vee, suhkru ja vanillikaunaga keema.
2.  Keeda, kuni suhkur on täiesti sulanud.
3.  Jahuta segu, eemalda vanillikaun ja püreesta mass.
4.  Lisa sidrunimahl ja pane segu sügavkülma.
5.  15 minuti pärast võta segu külmast välja ja vispelda miksriga või sega kahvliga.
6.  Aseta sorbett tagasi sügavkülma ja korda vispeldamist taas 15 minuti pärast, nii veel mõned korrad.
SOOVITUS
* Jõhvikasorbett kipub külmikust välja võttes kiiresti sulama, soovi korral võid massi hulka lisada ka veidi želatiini, et maius paremini koos püsiks.