Lõunasöögi retseptid
1. juuli 2010, 18:47

Maasikasalat mozzarella juustuga

Kogus: ühele

Koostisosad
MARINAAD
8 spl oliiviõli
8 spl Veiniäädikas
1 küüs hakitud küüslauk
paar tilka Tabascot
sool, roseepipar
SALAT
1 pott lehtsalat või rukola
1 tk punapeet
1 tk värske kurk
1 tk suurem porgand
2 tk punane sibul
5 tk Kirsstomatid
2 tk Virsik
200 g Aedmaasikad
Mozzarella juustu
meliss, sool, pipar, sidrunimahl, oliiviõli

Valmistamine
Kiirmarinaad peedile ja sibulale:
Ribasta punapeet väikesteks ribadeks või riivi jämeda riiviga, viiluta sibul ja pane kaussi. Sega kõik koostisained ja kalla peedi ja sibula peale. Sega aeg-ajalt. (Parima tulemuse saad, kui paned peedi ja sibula marinaadi juba eelminesel päeval).
Salati valmistamine:
Loputa salat/rukola veega üle ning jaota taldrikutele. Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid. Ribasta porgandid ja kurgid pikkupidi kooriminoaga.
Grilli virsikud. Pane porgandi- ja kurgiviilud hetkeks grillile, tõsta salatilehtedele.
Lõigu poolikud virsikud väikesteks sektoriteks, jaota koos poolitatud tomatitega taldrikutele. Lisa marineeritud peet, sibul, juust ja neljaks lõigatud maasikad. Kaunisista melissilehtedega. Kalla salat üle oliivõli, sidrunimahla, soola ja pipra seguga.