Valge šokolaadi ja maasikatega juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
25. juuni 2012, 06:49

Valge šokolaadi ja maasikatega juustukook

Magus juustukook, milles on tunda ka maiasmokkade lemmikut valget šokolaadi. Kui soovid veidi pikantsemat maitset, riivi täidisesse ka sidrunikoort.

Koostisosad
PÕHI
150 g Digestive küpsised
75 g või
1 tl Kaneel (jahvatatud)
TÄIDIS
200 g Valge šokolaad
500 g maitsestamata toorjuust
250 g Hapukoor
4 tk muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Apelsini riivitud koor
PEALE
300 g maasikad

Valmistamine
Purusta küpsised peeneks jahuks ja sulata või. Sega omavahel peenestatud küpsised, sulavõi ja kaneel. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva tordivormi põhja.
Täidise valmistamiseks sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannis. Sega juurde toorjuust, hapukoor, munad, suhkur, vanillsuhkur ja riivitud apelsinikoor. Vala segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta veel tund aega avatud uksega ahjus. Kaunista poolitatud maasikatega.