Külmsupp peedigaFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 15. august 2012 06:36
Leedupärane külmsupp sobib hästi ka meie palavasse suvepäeva. Eriti maitsev tuleb supp, kui ostad turult väikseid peete ja keedad need ise. Võid lisada ka marineeritud peeti või hapukurki, pisut äädikat selle supi sees teeb vaid head.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk väikesed kurgid
2 tk tomat
3 tk keedetud kartulid
2 tk keedetud munad
8 dl keefir
murulauk ja roheline sibul
värske till
sool, must pipar
suhkur
2 tk väikesed keedetud peedid

Valmistamine
Pese kurgid ja tomatid, lõika kuubikuteks. Koori ja tükelda kartulid, peet ja munad. Haki maitseroheline. Pane tükeldatud ained ühte suurde anumasse. Kala juurde keefir ning sega läbi. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga
Supp on parim samal päeval.