Kreeka köök

Moussaka 

Angelica Udeküll, 1. veebruar 2011 06:49
Moussaka Foto: Daisy Lappard
Moussaka on eriti levinud Kreekas, aga ka Lähis-Idas ja Balkanimaades. Vormi teevad mahlaseks tomatid ja jogurt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
450 g Baklažaan
150 ml Oliiviõli
1 tk suurem sibul
3 küünt Küüslauk
450 g Hakkliha
1 spl jahu
350 g hakitud tomatid
2 spl hakitud ürdid
KATE
200 ml Maitsestamata jogurt
1 tk muna
40 g Feta juust
25 g riivitud Parmesan

Valmistamine
1.  Lõika baklažaan viiludeks, puista soolaga üle ja tõsta umbes pooleks tunniks sõelale nõrguma. 2.  Kuivata seejärel majapidamispaberiga ja prae mõlemalt poolt pruuniks.3.  Haki sibul ja küüslauk ning prae pannil pehmeks.4.  Lisa pannile hakkliha ja pruunista.5.  Lisa jahu, tomatid, ürdid ning hauta madalal kuumusel 20 minutit.6.  Lao ahjuvormi kihiti baklažaaniviilud ja hakklihasegu. 7.  Eraldi kausis sega jogurt, feta, muna ja parmesan. Saadud kaste vala vormile.8.  Küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit.