Seene-ingveri-wokFoto: Kristjan Lepp
Õhtusöögi retseptid
21. märts 2010, 19:37

Seene-ingveri-wok

Aasia köögis on lugematuid võimalusi seente valmistamiseks, on vürtsikamaid ja vähemvürtsikaid roogi. Hiinas öeldakse, et seened sisaldavad üle 300 erineva vitamiini – ja miks mitte seda uskuda. See stir-fry (sega ja prae) on lihtne valmistada ja toimib tõelise seestsoojendajana. Kui basmati riisi pole käepärast, keeda tavalist pikateralist riisi. Seda rooga tasub proovida ka auster- ja kuningservikute, eenoki- ja metsaseenteseguga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 sl Maapähkliõli
0.25 tk Punane sibul
20 g Ingverijuur
1 küüs Küüslauk
200 g tooreid (või praetud ja külmutatud) segaseeni (soola- ja marineeritud seened pole selleks toiduks!)
0.25 tk Punane paprika
0.25 tk kollane paprika
3 vart Roheline sibul
1 kaun Tšilli
1 sl Austrikaste
1 sl Sojakaste
0.5 tl pruun suhkur
SERVEERIMISEKS
Basmati riis

Valmistamine
Peenesta sibul, ingverijuur ja küüslauk ning lõika suuremad seened väikesteks tükkideks. Normaalmõõdus kukeseeni ja eenoki seeni pole vaja lõikuda, küll aga kuningservikuid ja puravikke! Lõika paprikad peenikesteks ribadeks, ribasta ka roheline sibul ja tšillikaun. Kuumuta wok-pannil õli, kuni see on tuline. Lisa sibul ja ingver ning kuumuta paar minutit pidevalt segades, et need ei kõrbeks. Lisa hoolega segades seened ja eri värvi paprikaribad. Lisa austri- ja sojakaste ning suhkur. Keera kuumust vähemaks ja lase roal pidevalt segades paar minutit küpseda. Lisa rohelise sibula ja tšilliribad ning sega veel kord hoolega. Serveerikohe basmati riisiga.