Lõunasöögi retseptid

Tummine tomatisupp 

Angelica Udeküll, 15. juuni 2011 06:33
Tummine tomatisupp kaheleFoto: Daisy Lappard
Suppi võid maitsestada igasuguste vahemereliste ürtide või nende seguga, sobib hästi basiilik, pune jms.

Kogus: kahele

Koostisosad
400 g konservtomat
3 dl Puljong
1 sl õli
1 tk sibul
2 küünt Küüslauk
1 tl Pitsamaitseaine
0.5 tl suhkur
20 g Riivjuust

Valmistamine
1.  Haki sibul ja küüslauk.2.  Kuumuta poti põhjas õli ja pruunista selles sibul ja küüslauk.3.  Vala potti konservtomat ja kuumuta kergelt.4.  Lisa puljong ja lase supil keema tõusta.5.  Maitsesta ja lase supil madalal kuumusel 10–15 minutit keeda.6.  Serveerimisel lisa riivitud juustu.Idee: Hea õhulise maitse annab supile ingver. Lisa seda kas väga peeneks hakitult või riivitult. Soovitus: Konservtomatite valik on sedavõrd lai, et n-ö klassikalise konserviga samas hinnaklassis võid leida ka juba küüslaugu või ürtidega maitsestatud konserve. Võid kasutada ka neid, kuid vastavalt sellele muuda ka supi maitsestamist. Soola, pipart ja suhkrut lisa aga igal juhul.