Õhtusöögi retseptid

Kartulivorm marineeritud metsaseente ja hakklihaga 

Toidutare, 9. veebruar 2011, 11:15
Lihtne ja maitsev ahjuroog, mis sobib nii oma perele kui ka külalistele kõhutäiteks.

Kogus: kuuele

Koostisosad
700 g Kartul
400 g veisehakkliha
1 tk sibul
2 künt Küüslauk
1 purk (0.5 l) marineeritud seened
2 -3 tk tomatid
Kartulimaitseaine
Hakklihamaitseaine
õli praadimiseks
MUNAPIIM
2 dl piim
2 muna muna
sool, must pipar
PEALE
100 g Riivjuust

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauguküüned, prae pannil õlis klaasjaks ning tõsta kaussi. Pruunista hakkliha, maitsesta hakklihamaitseaine, soola ja pipraga. Koori kartulid ja lõika viiludeks, keeda 5 minutit soolakas vees ja nõruta. Laota sügavasse, vähemalt 28cm läbimõõduga võitatud ahjuvormi pool kartuliviiludest, puista üle kartulimaitseainega. Pane peale pool hakkliha-sibulasegust ja pool tükeldatud seentest. Kata poolte kartuliviiludega ning maitsesta kartulimaitseainega. Laota vormi ülejäänud hakklihasegu, seened ja viilutatud tomatid. Klopi munad piimaga segi ja maitsesta vähese soola-pipraga. Vala munapiim vormi ning vajuta roog kätega alla, nii et vedelik tõuseb ahjuvormi ääreni. Puista üle riivitud juustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni juust on kuldkollane. Serveeri värske salatiga.