Küpsetised

Šokolaadi-pähklikeeks 

Toidutare, 17. detsember 2009, 21:12
Šokolaadi-pähklikeeksFoto: Jaan Heinmaa
Suur kogus Kreeka pähkleid ja `sokolaadi annavad sellele küpsetisele eriti hea maitse. Soovi korral võid `sokolaadiglasuuriga kaetud keeksi kaunistada ka pohlade või muu meelepärasega.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g või
3.5 dl suhkur
3 tk muna
5 dl jahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 sl Kakaopulber
2 dl piim
100 g Tume šokolaad
150 g Kreeka pähklid
1 tk sidrunist pressitud mahl
GLASUUR
150 g Tume šokolaad
2 sl või

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu küpsetuspulbri, vanillsuhkru ja kakaoga, sega kuivained vaheldumisi piimaga võivahu hulka.Lisa ka tükeldatud šokolaad, pähklid ja sidrunist pressitud mahl. Sega ühtlaseks tainaks ning vala võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus 50–60 minutit. Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Sulata glasuuri jaoks kuumaveevannil või mikrolaineahjusšokolaad koos võiga, nirista segu keeksile.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee