Hapukapsad lihagaFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
21. detsember 2009, 11:39

Hapukapsad lihaga

Kui kapsaid hautada vanas malmpotis puuküttega ahjus süte peal, siis nõnda maitsevad need kõige paremini.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kg hapukapsad
1 kg läbikasvanud sealiha kamaraga (nt. küljetükk)
sool
suhkur

Valmistamine
Lõigata liha viiludeks, maitsestada soolaga. Laotada ahjupoti põhja pool hapukapsa kogusest, siis panna liha ja ülejäänud kapsas. Lisada nii palju vett, et kõik oleks kaetud. Panna kaas peale ning küpsetada 200kraadises ahjus vähemalt 2 tundi (või kuni kapsas ja liha on pehmed).Maitsestada soola-suhkruga ja segada läbi. Liha peaks olema nii küps, et laguneb segades tükkideks.