KilutarrendFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
17. detsember 2009, 21:10

Kilutarrend

Kodune kilutarrend on valmistatud kilufileest ja rasvasest koorest ega sisalda tibagi želatiini.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g vürtsikilufilee või anšoovis
2 dl vahukoor
2 dl hapukoor 30%
1 tk sibul
kimp tilli

Valmistamine
Tükelda nõrutatud kilufilee väikesteks tükkideks. Haki till ja sibul. Sega kõik hapukoorega. Lisa segule vahustatud koor ja sega ettevaatlikult. Vala saadud mass mitmesse väikesse või ühte suurde vormi ja sügavkülmuta. Enne serveerimist hoia vormi hetke soojas vees ja kummuta tarretis vaagnale. Kaunista hakitud kilufilee ja tilliga. Serveeri rukkileiva, värske salati või keedetud kartulitega.